Не случайно Apple представя iPhone 6s с думите: „ The only thing that’s changed is everything“ („Единственото нещо, което е променено е ВСИЧКО“).
Известни с това, че не изневеряват на своите традиции като внасят минимални промени в ъпгрейднатите S варианти на своите устройства - този път Apple изненадват. iPhone 6s е с най-много подобрения в сравнение с предшественика си (iPhone 6) като започнем от корпуса и стигнем до процесора.
От Apple са успели да избегнат всякакви спекулации около здравината на корпуса. При изработката на iPhone 6s е използван специален клас алуминий. Корпусът на смартфона е направен от алуминий клас 7000, който се използва в космическата индустрия. Алуминият е създаден от уникална композиция от елементи, която го прави най-силната сплав, използвана някога за направата на iPhone. Така, iPhone 6s е с най-здравия правен до сега корпус, издръжлив на надрасквания и огъване (#bendgate на iPhone 6 Plus и iPhone 6 от миналата година).
Разбира се, цялата тази устойчивост се допълва от специалното стъкло, използвано за дисплея на iPhone 6s.
При изработката на стъклото е използвана специална технология, наречена Dual Ion-exchange, която прави стъклото по-силно на молекулярно ниво, следователно и най-устойчивото при изработката на екрани.
Няма да откриете почти никаква разлика в дизайна на iPhone 6s в сравнение с предшественика му. Разлика с от 0.1 мм до 0.2 мм е незабележима с просто око, но когато вземете 6s в ръка разбирате, че всъщност има значение. iPhone 6s е с тегло 143 гр., което го прави с 14 гр. по-тежък от миналогодишния модел.
По-голямото тегло на смартфона, вероятно, се дължи на редицата хардуерни подобрения- като започнем от нововъведението 3D Touch и стигнем до последния вид чип на Apple A9.
Използваната при Apple Watch, Force Touch технология се оказа изключително удобна. За това инженерите на марката я ребрандираха и подобриха в 3D Touch. 3D Touch разгръща ново, трето измерение за контрол и навигация из интерфейса. Вече освен "докосване" и "слайдване" имате и "натискане" върху дисплея.
Apple са предвидили две степени на натискане-слабо и силно. Съответно те получават и следните имена "Peek" и "Pop". „Peek” е слабото натискане, като прилагайки го върху някое приложение то Ви дава бърз поглед на част от съдържанието му. След „превю-то“ Вие се връщате в изходна позиция. Силното натискане „Pop” Ви дава директен достъп до желан от Вас линк, като Ви пести време. Определено 3D Touch е нещо, с което трябва да свикнете, но няма да Ви разочарова.
Един от най-големите ъпгрейди на iPhone 6s е камерата. Няма как да не отбележим, че това е дългоочаквана промяна и че от Apple наистина са се постарали. Основаната iSight камера вече е 12MP. Качеството на снимките, обаче, не се измерва само в пиксели. За това от Apple добавят технологията Deep Trench Isolation, оптична стабилизация, Focus Pixels, и редица други подобрения, които Ви трябват, за да направите най-добрите и най- величествени снимките, които някога сте заснемали. Освен голямата F/2.2 бленда, нововъведение е и възможността за 4Kвидео заснемане. Интересна е опцията за вземане на „живи“ снимки (Live Photos). Обикновената снимка запечатва конкретен момент, докато сLive Photos към този момент може да добавите незабравими спомени. Това става по следния начин-след включване на дадената опция, ВашиятiPhone снима малко преди и малко след като натиснете бутона и заснема файл с изображение, движение и звук, за да може винаги когато искате да съживите всеки любим момент. Подобрения има и в предната камера. Тя вече е 5MP (F/2.2, 720p видео при 30fps) и може да снима панорамни снимки, както и slow motion видео. Приятна изненада тук е TruTone светкавицата. От Apple са помислили за любителите на селфи снимките и са превърнали екрана на iPhone 6s в мощна светкавица, съобразяваща се с околната светлина и светеща в най-подходящата гама за перфектното Selfie.
iPhone 6s работи с последно, трето поколение. Чип на Aplle, а именно А9. Според компанията чипсетът с 70% по-бърз и 90% по-мощен от миналогодишния А8, което означава, че получавате ефективен процесор и перфектна графика. В допълнение към впечатляващия чип имате и 2GB RAM памет, което прави iPhone 6s първият смартфон на компанията с таква оперативна памет. На помощ на в А9 чипсета идва M9копроцесорът, който е вграден в чипа. Освен по- високата енерго-ефективност, предимство на процесора е Always On функцията на Siri. Тя позволява Siri да следи през цялото време за командите Ви.
Използвайки последно поколение материали и технологии за изработката на iPhone 6s, от Apple още веднъж затвърждават водещите си позиции. Здравия корпус, уникалният екран, възхитителната камера и не на последно място приятните цветове, които предлага iPhone 6s го правят привлекателен както за привържениците на марката, така и за нейните противници!

Очаквани нови артикули

Samsung Galaxy S6 Edge Plus + G928F

Samsung Galaxy S6 Edge Plus + G928F

Малко след като представиха впечатляващия Galaxy S6 Edge G925, от Samsung пуснаха и негова подобрена версия като добавиха Plus към името му и няколко значителни промени както софтуерно така и на...

SAMSUNG Galaxy Note 5 N920i.

SAMSUNG Galaxy Note 5 N920i.

Докоснете се до съвършенството с SAMSUNG Galaxy Note 5 N920i.
Предния и задния панел на Note 5 са изработени от специални закалени Gorilla Glass 4 стъкла, а рамката с която са подсилени е...

Първият опит на Huawei с Android Wear е успешен 11 ноември 2015 00:00, прочетено 68500    Първият опит на Huawei с Android Wear

Първият опит на Huawei с Android Wear е успешен

Платформата за носима електроника Android Wear постепенно набира скорост и получава не само подобрена функционалност, но и подкрепа от все повече компании. Huawei е поредният производител, който...